GFXTablet drajver

By Karlo 27 June 2019

Program kojim svoj android uređaj pretvarate u grafičku tablu za crtanje ili ga jednostavno koristite kao miša sa udaljenosti do koje doseže vaš bežični ruter, recimo, iz kreveta ili fotelje. To možete učiniti kroz nekoliko jednostavnih koraka.

1. korak


Preuzmite aplikaciju za android sa sajta autora ili sa sajta GitHuba
Instalirajte na vašem android uređaju.

2. korak
Preuzmite našu aplikaciju - drajver za Windows.
Klikom u pregledaču (brauzeru) na fajl koji ste preuzeli, otvara vam se prozor u kome se nalazi fajl aplikacije. Jednostavni prevlačenjem na desktop ili neko drugo pogodno mesto koje odaberete, aplikacija je spremna za startovanje. Dvoklikom na fajl aplikacije otvara vam se sledeći prozor:

 

Otvorite listu iz padajućeg menija i izaberite IP adresu vašeg računara. To su četiri broja razdvojena tačkama.

U našem slučaju to je 192.168.0.32. Kada izaberete IP adresu, opcija "omogući drajver" postaje dostupna. Njenim uključenjem omogućili ste drajver u na vašem računaru. Ukoliko vam je uključen firewall, moguća je pojava prozora sledeće sadržine:

Kliknite na dugme "Allow access", čime omogućavate komunikaciju izmedju vašeg android uređaja i računara.

3. korak 

Pokrenite aplikaciju GFXTablet.

Pošto je na vašem adndroid uređaju otvorena aplikacija GFXTablet, pritisnite dugme za podešavanja .

Na sledećem ekranu pritisnite opciju Settings.

Otvoriće vam se ekran koji izgleda ovako:

Pritisnite opciju "Recipient host" u kojoj nameštate IP adresu vašeg računara. To je ona adresa koju ste selektovali na računaru na kome je pokrenut drajver. U našem slučaju to je 192.168.0.32:

Kada ste uneli adresu, pritisnite taster "Potvrdi" (ili "Ok"). Vratićete se u meni za podešavanja. Opcija "Keep display active" može biti korisna ukoliko ćete duže raditi bez prestanka, ali ako nećete bolje da ostane neoznačena jer će vam sačuvati bateriju.
Opcija "Sense stylus only" mora biti isključena.
Poslednja opcija postavlja podlogu po kojoj se krećete prstom na crnu. Na beloj podlozi imate označenu kvadratnu mrežu koja vam može pomoći kod pozicioniranja miša na ekranu računara. Kada završite sa podešavanjima pritisnite "Back" dugme na vašem androidu i spremni ste da kontrolišete miša na računaru.

Ako vam ovo objašnjenje nije najjjasnije možete pogledati video koji objašnjava celokupan postupak.